Képek, Régmúlt

Érdekes higéniai szokások a múltból

2019-05-13
0
(0)

A történelem során mind a férfiak, mind a nők a szépség nevében veszélyes és egészségtelen dolgokat tettek. Miért vagyunk mi emberek ennyire megszállottak? 

Az embernek a szeme az első szűrő az életben, ami alaposan meghatározza a környezetünk vagy az emberek ránk gyakorolt hatását. Amit láttunk az alapján reagálunk egy helyre vagy egy személyre. Tudjuk, hogy egy személy vonzereje hogyan befolyásolja a környezetét, nem csoda, hogy mindenki meg akarja próbálni magát „gyönyörűbbé” tenni, régen és most. Próbálja magát vékonyabbnak, magasabbnak láttatni, szebb bőrű vagy jobb illatú szeretne lenni. Pedig a szépség relatív. Bizonyos kultúrákban a sápadt bőrt értékelik, míg másokban a sötétebb arcszín a „kívánatos”. Ezért mindenki azt használja vagy csinálja amitől saját magát szebbnek látja. Biztos vagyok, hogy a mostani listánkon szereplő szépségtrükkök nagy részét nem fogja már senki sem kipróbálni, mert elég durvák. Tegyünk most egy kirándulást a történelem legfurcsább divat- és szépség trendjein – amelyek közül néhányat még ma is használnak.

Ősz hajszálak?

kép 1 / 15

Nem probléma. Egy kis kezelés rádiummal és már is jobban érzi magát...legalábbis addig míg ki nem hullik a haja, hiszen a rádium, radioaktív.

Hogy tetszett a post?

Kattints egy csillagra és értékeld a postot.

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Eddig nincs értékelés. Légy az első.

Ha ez a post tetszett...

kérlek oszd meg.

No Comments

Leave a Reply