Képek, Kreatív

Volkswagen Machimoto (Italdesign), 1986

2019-05-16
0
(0)

A VW Golf szérián alapuló, de mégis egyedi Machimoto volt az egyik legszokatlanabb koncepcióautó, amely az Italdesign Giugiaro-tól származik.

Nem sokan próbáltak a gépkocsi stabilitását egy motorkerékpár szabadtéri érzésével vegyíteni, de néhány próbálkozás azért volt, mint az Italdesign az 1986-os Machimoto koncepció.

VW Golf GTI 4 hengeres 1,8 literes, 16-szelepes, 139 lóerős motorral volt szerelve, a Machimoto egy alacsony szögű, kabrióhoz hasonlóan nyitott, motor–autó keverék, amely a 80-as években lett bemutatva. A Machimoto igazi hírnevet a kabinja miatt érdemelte ki. A hagyományos ülések helyett két nyeregsor tette lehetővé, hogy a vezető mellett – hét utas utazzon benne.

Négy kerék, egy kormány, egy biztonsági ív és két sor „motorkerékpár”, amelyeken legfeljebb nyolcan férnek el. Machimoto egy motorkerékpár, padlóburkolattal, felfüggesztéssel és elsőkerekes meghajtással.

Az 1986-os Torinói Autószalonon lett bemutatva. Az autó használata közben természetesen azt ajánlották, hogy az utasok sisakot viseljenek, mintha egy motorkerékpáron lennének.

Természetesen a Machimoto-t soha nem kezdték el sorozatban gyártani, bár láttunk néhány hasonló villany autót vidámparkokban, amelyek hasonlónak tűnhetnek. Az 1996-os olasz vígjátékban, beleírta magát az autók történelmébe, ugyanis a Spasso Nel Tempo-ban feltűnik ez a motor-autó különlegesség.

Hogy tetszett a post?

Kattints egy csillagra és értékeld a postot.

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Eddig nincs értékelés. Légy az első.

Ha ez a post tetszett...

kérlek oszd meg.