Képek, Régmúlt

Ritka fotós pillanatok

2019-05-22
0
(0)

A történelem során a fotózás mindig fontos szerepet játszott. A képek segítenek hogy a ritka és érdekes pillanatok soha ne merüljenek feledésbe, akár szomorúak, inspirálóak vagy csak egyszerűen érdekesek.

Vessünk egy pillantást ezekre a képekre és próbáljuk átélni. Vajon mit érezhettek ezekben a pillanatokban a fotósok vagy a képek szereplői….

A pillanat amikor a Challenger megsemmisült.

1986. január 28.-án a Challenger űrsikló a start után 73. másodpercben robbant fel. A személyzet hét tagja nem élte túl a balesetet, köztük Christa McAuliffe tanár és rakományfelelős. Becslések szerint az amerikaik 17%-a figyelemmel kísérte az indulást. Ez a fotó azt a pillanatot mutatja amikor a helyszínre kilátogatott vendégek riadtan, elkeseredve figyelik ahogy szétesik az űrsikló.

Evelyn Francis McHale öngyilkossága

1947 május 1-jén Evelyn Francis McHale, amerikai könyvelő kiugrott az Empire State Buildingből, a 86. emeletről. Ezt a fényképet Robert Wiles fotóművész készítette percekkel az öngyilkosság után.

Nyalókás srác? Megvan ki lehet?

Fidel Castro neve hallatán álltalában nem a szórakozás vagy a játék jelzők ugranak be. A kubai diktátor nem ápolt jó kapcsolatokat Amerikával – pl. a kubai rakétaválság is a nevéhez köthető. A képen társai körében a fiatal Castro-t láthatjuk nyalókával a szájában.

A Titanic túlélőit menti ki a Carpathia.

A történelmi eseményt Hollywood már nagyon sikeresen feldolgozta, ennek köszönhetően a Titanic tragédiáját mindenki ismeri. 1912-ben jégheggyel ütközött és több mint 1500 ember életét vesztette azon a tragikus napon. A képen a Carpathia veszi fel a túlélőket.

Abraham Lincoln

Az amerikai történelem legismertebb elnöke. Sok kép készült róla, ezért mondhatnánk semmi különös nincs ebben. Elnökké megválasztása előtt, 1858-ban készült a kép és két jellegzetes dolog hiányzik. A kalap és a szakál.

Star Wars bemutató

A Star Wars a mai napig az egyik legnépszerűbb sci-fi trilógia. 1977-ben George Lucas kiadta az első részét. Ez a kép jól mutatja, hogy milyen sok embert mozgatott meg, akik képesek voltak ilyen hihetetlen nagy sorban kivárni a sorukat, csak hogy láthassák a megnyitón a filmet.

Hogy tetszett a post?

Kattints egy csillagra és értékeld a postot.

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Eddig nincs értékelés. Légy az első.

Ha ez a post tetszett...

kérlek oszd meg.

No Comments

Leave a Reply