Kreatív

A világ legvékonyabb órája – RM UP-01 Ferrari

2022-11-24
0
(0)

A Scuderia Ferrari F1-es pilótái, Charles Leclerc és Carlos Sainz bemutatják Richard Mille rendkívül vékony karóráját az RM UP-01 Ferrari. Video itt

Mindössze 150 darabra korlátozva, darabonként 1,9 millió dollárért. Az avantgárd óragyártó Richard Mille közelmúltbeli együttműködése a Ferrarival – végeredmény a világ legvékonyabb karórája.

Az ikonikus olasz márka, a Ferrari 75. évfordulója alkalmából adta ki elképesztően vékony tokkal, mindössze 1,75 mm – ami lehetetlennek tűnő eredmény.

Le Locle-i Audemars Piguet-ben sok éves munka, több tucat prototípus, valamint több mint 6000 órányi fejlesztés és laboratóriumi tesztelés eredménye, az ultralapos RM UP-01 Ferrari karóra. A Ferrari híres ágaskodó lovát viseli, amely nem hasonlít semmihez, amit valaha is láttál.

Instagram video:

Az 51 mm-es titán tok 10 méterig vízálló, az óra pedig két zafírkristályt tartalmaz, az egyik az időjelzőt, amelyek kezei közvetlenül a kerekekre vannak rögzítve; a másik a szabályozó fölött van elhelyezve, hogy bemutassa a kézi szélmozgás működését.

Még az extrém laposság terén is elhatároztuk, hogy olyan órát készítünk, amely ugyanazoknak az követelményeknek felel meg, mint az összes többi modellünk. Az abszolút laposságra való törekvésben olyan órát kellett kínálnunk, amely távolról sem „koncepciós óra”, hanem követni tudja viselője mindennapi életét.

Az RM UP-01 Ferrari alaplemeze és hídjai 5-ös osztályú titánból készültek, amely egy biológiailag kompatibilis, rendkívül korrózióálló és rendkívül merev ötvözet, amely lehetővé teszi a zökkenőmentes működését. Az ötvözet 90% 5-ös fokozatú titán, 6% alumínium és 4% vanádium. Ez a kombináció megmagyarázza annak gyakori használatát a repülőgépiparban, a repüléstechnikában és az autóiparban.

A vázas alaplemezt külön és kiterjedt validációs teszteknek vetették alá, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy megfelel a szigorú optimális szilárdsági követelményeknek. Az RM UP-01 5000 g feletti gyorsulásnak is képes ellenállni.

Julien Boillat, a Richard Mille ügyekért felelős műszaki igazgatója megjegyzi, hogy „Egy ilyen projekthez félre kellett tennünk mindazt a tudást, amelyet több éves gyakorlat során felhalmozottunk, és az óragyártás minden elképzelhető színvonalát.”

A Ferrari és Richard Mille 2021-ben jelentette be többéves együttműködési megállapodását. Korábban az olasz sportautó-legenda a Hublottal kötött együttműködést, amiben néhány egészen hihetetlen darab is készült.

Ár: Az ár pedig potom 1,7 millió frank

Forrás: itt

Érdekességek a főoldalon

Hogy tetszett a post?

Kattints egy csillagra és értékeld a postot.

Átlagos értékelés 0 / 5. Szavazatok száma: 0

Eddig nincs értékelés. Légy az első.

Ha ez a post tetszett...

kérlek oszd meg.

No Comments

Leave a Reply